Luisteroefening Corona gooit wereldwijd roet in het eten

corona-gooit-wereldwijd-roet-het-eten-was-gewoon-je-handen

Bekijk de video die je ziet via deze link: corona-gooit-wereldwijd-roet-het-eten-was-gewoon-je-handen

Beantwoord daarna onderstaande vragen:

1.      In veel landen   worden grote evenementen afgezegd of komen artiesten niet naar grote concerten. In Nederland zijn er echter nog niet zo veel evenementen afgelast. In de uitzending worden een paar redenen genoemd waarom niet alle evenementen zijn afgelast. Noem er minimaal 2.

2.      Wat is de reactie van de meeste Nederlandse gemeenten waar voetbalwedstrijden of andere evenementen worden gehouden?

3.      Aan Rob Goossens wordt gevraagd hoe het in Nederland staat met het afgelasten van concerten en evenementen. Hij vertelt dat hij heeft rondgebeld en dan geeft hij even een bloemlezing hiervan. Wat bedoelt hij met een bloemlezing?

4.      Er wordt een paar keer gesproken over een decreet. Wat is een decreet?

5.      In Italië zien we volgens presentator Eddy Zoey "heftige taferelen van in quarantaine stelling". Wat is eigenlijk de betekenis van quarantaine of in quarantaine stellen?

6.      Diederik Jekel zegt dat het lastig is bij zo'n virus dat het een exponentiële groei heeft. Wat wordt daarmee bedoeld?

7.      Wat is de mening van Diederik Jekel over het wel of niet afgelasten van evenementen. Welk argument heeft hij daarvoor?

8.      Waarom is het volgens Diederik Jekel belangrijk dat de verspreiding van het virus langzaam gaat?

9.      Diederik Jekel zegt dat we het doel hadden om een soort containmentsituatie te hebben. Wat zou hij daarmee bedoelen?

10.   Als er een decreet is dat je niet naar buiten mag en je doet het toch, is dat dan strafbaar? Wat zegt de deskundige hierover?

11.   Waarom is de vrouw van Bas Muys bang?

Populaire posts van deze blog

Hoe voer je een goed gesprek? 4 Tips + vragenformulier

Vakbond opent meldpunt stagemisbruik voor (leerling) verzorgenden

Fraudeurs nepsite Dixons adverteren op Marktplaats